fbpx
Новини світу

У Грузії мають намір розслідувати факт встановлення пам’ятника Сталіну в Телаві

Нещодавно ми повідомляли про те, що в грузинському місті Телаві був урочисто відкритий пам’ятник Йосипу Сталіну. Цей пам’ятник було встановлено за ініціативою громадської організації «Сталін», а також, як повідомляли ЗМІ, за підтримки Спілки ветеранів Грузії.

А сьогодні в грузинських засобах масової інформації пишуть про те, що розглядається питання про демонтаж пам’ятника, а за фактом його відкриття було розпочато адміністративне діловодство. Повідомляється, що з розпорядженням демонтувати встановлений в Телаві пам’ятник Сталіну виступила місцева адміністрація. З посиланням на інформаційний центр Кахеті, наводяться слова голови юридичного відділу муніципалітету Телаві Левана Бердзенішвілі, який заявив, що лідеру організації «Сталін» вже повідомили про необхідність демонтажу пам’ятника Сталіну протягом п’яти днів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

У заяві Левана Бердзенішвілі, яка сьогодні наводиться в грузинських ЗМІ, сказано наступне: «З приводу встановлення пам’ятника розпочато адміністративне діловодство. Виходячи з того, що пам’ятник був встановлений незаконно, було прийнято рішення, щоб він був демонтований протягом п’яти днів тими ж людьми, хто встановив його».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У ЗМІ з’явилося і заява лідера організації «Сталін» , що повідомив, що розпорядження муніципалітету він виконувати не збирається.

За матеріалами: apsny.ge

Читайте також: