fbpx
Політика

«Ратифікація угоди між Україною та Польщею – черговий крок у соціальному захисті українців за кордоном», – Королевська

Ратифікація Верховною Радою Угоди між Україною та Польщею про соціальне забезпечення громадян – черговий крок до підвищення рівня соціального захисту українців, які їдуть на постійне проживання чи тимчасово на роботу за кордон. Про це розповіла міністр соціальної політики України Наталія Королевська, прокоментувавши прийняття парламентом законопроекту «Про ратифікацію Угоди між Україною і Республікою Польща про соціальне забезпечення».

Королевська нагадала, що Україна вже має аналогічні угоди з 8 державами. Зокрема, серед таких країн можна виділити Іспанію, Португалію і Болгарію. Крім того, вже на фінальному етапі ратифікації аналогічна угода з Ізраїлем, а з Люксембургом і Сербією Україна знаходиться на стадії переговорів.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Наталія Королевська підкреслила, що в ратифікованому документі регулюється питання з виплат у рамках загальнообов’язкового державного соцстрахування. Зокрема, це стосується пенсій, безробіття, нещасних випадків на виробництві, вагітності та пологів, а також хвороб.

«Це рішення сприятиме захисту соціально – трудових прав українців, які зараз на законних підставах працюють в Республіці Польща», – стверджує міністр соцполітики.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Королевська додала, що це дозволить зберегти придбані права громадян на соціальне забезпечення після завершення роботи за кордоном та повернення в Україну. Це надалі сприятиме мотивації для законного працевлаштування та повернення на Батьківщину.

Стало відомо, що на зустрічі з держсекретарем Міністерства праці та соціальної політики Польщі Яцеком Менчіною під час економічного форуму «Перспективи нового світового порядку» сторони обговорили подальші перспективи щодо врегулювання питання трудової міграції між країнами.

За матеріалами: УНН

Читайте також: