fbpx
Політика

Україна намагається зняти митні бар’єри в торгівлі з РФ, використовуючи всі інструменти СОТ та ЗВТ СНД – Ігор Прасолов

  Метод застосування Федеральною митною службою Росії профілю ризику до українських експортерів, який призвів до призупинення поставок українських товарів, суперечить нормам Світової організації торгівлі (СОТ) та угоди про зону вільної торгівлі СНД, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на "годині уряду" у Верховній Раді в п’ятницю.

"Метод, яким російська сторона застосовує профіль ризику до українських підприємств, неприйнятний… Це питання до сторони, яка вдалася до таких односторонніх заходів", – підкреслив глава Мінекономрозвитку. 

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він зазначив, що договір про ЗВТ СНД містить розділ про адміністрування митних процедур, в якому є пряме відсилання на положення СОТ.

І. Прасолов пояснив, що відповідно до статті 19 угоди про ЗВТ СНД, є три інструменти вирішення виниклої ситуації, якщо її не вдається вирішити шляхом консультацій: економічний суд СНД, передача на розгляд експертів та в порядку вирішення спорів СОТ, якщо обидві країни спору є членами СОТ.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

"Проводиться робота з використанням всіх наявних інструментів як СОТ, так і ЗВТ СНД і спільної (російсько – української – ІФ) комісії з торговельно-економічного співробітництва", – підкреслив глава Мінекономрозвитку.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: