fbpx
Політика

Україна взяла гарний напрямок, але темп недостатній – президент Литви

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у рамках робочого візиту до Литви в п’ятницю, 6 вересня, зустрівся з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте. Сторони обговорили питання євроінтеграції України і подальший розвиток держави. Володимир Рибак подякував керівництву Литви за підтримку євроінтеграційних прагнень України і пообіцяв, що держава і далі буде здійснювати системні реформи у різних сферах.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Наше завдання в плані впровадження європейських стандартів – створення європейських умов ведення бізнесу в Україні, адаптація національних правил і стандартів у торговельно-економічній та галузевій сферах до європейських» , – підкреслив спікер Верховної Ради.

Даля Грібаускайте зазначила, що позиція Литви щодо України постійно змінюється в позитивний бік. Україна рухається в хорошому напрямі, проте темп вона взяла дуже повільний.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Україна – це головна інвестиція Литви, а підписання Угоди про асоціацію – це найкращий результат наших зусиль», – підкреслила глава литовської держави.

За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: