fbpx
Політика

Російська і українська митниці намагаються вирішити торговий конфлікт – Бойко

 Віце -прем’єр- міністр України Юрій Бойко повідомив, що в даний час митні органи Росії і України працюють над тим, щоб вирішити торговий конфлікт, що виник між державами, і забезпечити проходження товарів через кордон.

За його словами, даний конфлікт викликаний тим, що Росія була занепокоєна, чи не будуть товари з Європейського союзу безмитно проходити транзитом через Україну до країн Митного союзу. Як зазначив Бойко, саме над вирішенням даного питання зараз і працюють фахівці з двох країн.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Ми відпрацьовуємо механізм, який не допустить цього. Ми запропонували досить зрозумілі і ефективні кроки для того, щоб цього не було», – сказав Бойко.

Також він повідомив, що ще одним важливим питанням у відносинах України і Росії є питання гармонізації технічних регламентів і вимог до якості продукції.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

При цьому сам Бойко впевнений, що навіть після асоціації з Європейським союзом в листопаді, Україна і Росія продовжать взаємовигідну співпрацю. Він нагадав, що такої ж думки дотримуються і прем’єр-міністри Росії і України, які після спільної зустрічі заявили, що після листопаду життя не закінчиться.

Читайте також: