fbpx
Освіта

Переможців шкільних олімпіад готують 10 % всіх російських шкіл

За словами генерального секретаря Російського союзу ректорів Ольги Каширіної, що представила напередодні "Олімпіадний рейтинг шкіл за підсумками 2012-2013 навчального року", в Росії зараз налічується 22,7 тис. школярів-переможців, які навчаються в 4,872 тис. навчальних закладів.

Школярі, що перемагали на олімпіадах в 2012-2013 роках, навчаються в 10 % російських шкіл, повідомила Ольга Каширіна. "Олімпіадний рейтинг шкіл за підсумками 2012-2013 навчального року" є новим і вперше представленим дослідженням, яке аналізує результати роботи російських шкіл з обдарованими дітьми.

За даними цього рейтингу, в Росії налічується 22,7 тис. школярів-переможців, які навчаються в 4,872 тис. навчальних закладів.

"Виявилося, олімпіадники навчаються в 10 % шкіл Росії. Для нас це сигнал. Мені здається, це не дуже високий показник, над яким треба працювати", – заявила Каширіна, яка далі зазначила, що лідером рейтнгу, очікувано, є Москва – десять перших позицій у топ – 20 рейтингу займають саме московські навчальні заклади, серед яких особливо виділяються школа імені Колмогорова та ліцей імені Баумана. Третина рейтингу – школи райцентрів та невеликих міст, включаючи десятки сільських конкурентоспроможних шкіл.

В даний час в Росії планують запустити проект "Кращі школи Росії", ініціативу підтримало Міністерство освіти та науки РФ. Метою даного проекту стане визначення підходів до оцінки кращих шкіл Росії, а також публікація інформації про такі школи. В рамках проекту будуть розглянуті і апробовані пропозиції щодо розвитку незалежної системи оцінки якості освіти. Як передбачається, це згодом допоможе батькам і учням при виборі школи.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: