fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Києві знесли будинок, в якому проживав відомий історик Грушевський

 Вчора, 5 вересня, у Києві знесли старовинний особняк по вулиці Саксаганського, 111. Зазначимо, що саме в цьому будинку свого часу жив відомий український історик і політик Михайло Грушевський. Дана споруда була побудована ще в другій половині ХІХ століття, а вже в 1888 році був добудований другий поверх будівлі. Останні сім років у будинку ніхто не проживав.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За словами історика Михайла Кальницького, даний будинок мав особливу історичну цінність: «Саме тут проживав Михайло Грушевський зі своєю матір’ю і сестрою. Також у цьому будинку проживав і відомий художник Іван Хворостецький в роки свого навчання в художньому училищі Києва».

Робітники, які брали участь у знесенні будівлі, журналістам розповіли, що на місці колишнього особняка буде збудовано торгово – офісний центр. За словами робітників, власник землі планує закінчити будівництво вже через півроку. Жителі довколишніх будинків категорично проти будь-якого будівництва на місці знесення. Відзначимо, що дана земля була продана Київською міською радою в грудні 2007 року за 1,17 мільйони гривень.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За матеріалами : segodnya.ua

Читайте також: