fbpx
Освіта

Нардепи вимагають покарати Абдулліну за образу українських школярів

 Народні депутати від фракції «Свобода» вимагають покарати і притягнути до кримінальної відповідальності солістку Національної опери України Катерину Абдулліну за образу дітей, учнів в україномовних школах. Депутатське звернення Ігор Мірошниченко, Андрій Мохник, Ірина Фаріон та Олександр Мирний направили до голови Служби безпеки України, генерального прокурора України та міністра культури. Парламентарії вважають, що своїми «витівками» співачка ображає честь і гідність українського народу, розпалює національну ворожнечу і ненависть.

 «Висловлювання із застосуванням термінів «бидлячі українські школи» та «бидло» є образливими і принизливими для людей, які проживають на території України, для яких рідною мовою є українська», – йдеться у зверненні.

 Пізніше лідер партії «Братство» на своїй сторінці в Facebook Дмитро Корчинський повідомив, що украінофобку під час інтерв’ю біля Нацопери невідомі закидали майонезом. При цьому політик підкреслив, що в майбутньому "необхідно постаратися трохи зменшити комфорт тимчасового перебування" Катерини Абдулліної в Києві.

 Нагадаємо, напередодні на своїй сторінці у Facebook Катерина Абдулліна опублікувала повідомлення, в якому назвала дітей, учнів в україномовних шкіл «бидлом». Пізніше головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко заявив, що після такої витівки Катерина Абдулліна не має морального права працювати в театрі і повинна сама написати заяву про звільнення.

 За матеріалами: svoboda.org.ua

Читайте також: