fbpx
Політика

Керівництво Євросоюзу виступає проти військової інтервенції в Сирії

Судячи з голосів, що звучать на саміті G20, більшість європейських лідерів не поспішає бомбити Сирію, за винятком французького лідера Франсуа Олланда, якому дуже хочеться взяти участь в конфлікті на боці США і бойовиків з «Аль – Каїди». Напередодні саміту всі керівники Євросоюзу висловилися виключно за політичне рішення ситуації в Сирії, заявивши, що всі інші варіанти є недоцільними.

Господиня саміту – Росія продовжує наполягати на тому, що конгрес США не має повноважень давати схвалення на військову операцію в близькосхідній країні і легітимне рішення для всього світового співтовариства може приймати лише Рада Безпеки ООН.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської ради Херман Ван Ромпей в один голос заявили, що рішення конфлікту в Сирії може бути тільки політичним. Євросоюз бере участь у саміті "двадцяти" нарівні з окремими країнами – членами саміту.

"Європейський союз упевнений, що зусилля повинні бути зроблені на політичне врегулювання", – сказав Баррозу на брифінгу в прес-центрі саміту. Політики повідомили, що очікують від генсека ООН Пана Гі Муна інформації щодо ходу розслідування експертів ООН з хімзброї в Сирії і сподіваються, що в найближчі дні він їх представить.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Керівництво Євросоюзу виступає проти військової інтервенції в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: