fbpx
Інновації

В Україні створюють сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу

 За інформацією Державної реєстраційної служби, з початку 2013 року в Україні зареєстровано 5557 суб’єктів господарювання, які відзначили «комп’ютерне програмування» основним видом діяльності. З цих суб’єктів 299 – це юридичні особи, а решта 5258 – фізичні особи – підприємці.

 Варто відзначити, що в Україні вже сформувалися окремі осередки з розвитку галузі інформаційних технологій. Зокрема, до лідерів IТ -індустрії в Україні відносяться Київ, Львівська та Харківська області. Найменше «інформаційного бізнесу» з початку поточного року було зареєстровано у Волинському регіоні.

 «Те, що у нас визначилися лідери в області – це природно», – стверджує голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.

 За його словами, лідери з’являються там, де існують потужні школи для підготовки програмістів, де приділяється велика увага освіті в інформаційній сфері. У будь-якому випадку, стверджує Семиноженко, Україні потрібні об’єктивні рейтинги.

 Володимир Семиноженко підкреслив, що розвиток високотехнологічних галузей на регіональних рівнях вимагає стимулювання і підтримки їх розвитку з боку держави. На думку голови Держінформнауки, політика держави в інформаційній сфері має будуватися з урахуванням особливостей кожної сфері, числа освітніх установ, потенціалу регіону тощо.

 Голова Держінформнауки додав, що одним з інструментів, який сьогодні використовує український уряд для забезпечення розвитку інформаційної галузі, є її стимулювання за допомогою податкових механізмів. Крім того, зазначає чиновник, особливу увагу держава приділяє кадровій підтримці IT-галузі, розвитку інфраструктури на рівні університетів, а також інтенсифікації регіональних і міжрегіональних зв’язків між промисловим, адміністративним та діловим середовищем.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: