fbpx
Новини світу

Влада Абхазії дозволить іноземцям купувати житло

За словами глави Абхазії Олександра Анкваба, уряд невизнаної республіки готовий піти на те, щоб офіційно дозволити іноземним громадянам купувати житло на абхазькій території. «За спиною держави вже давно відбуваються тисячі таких угод», – упевнений Анкваб, тому було б логічно узаконити угоди купівлі -продажу, щоб скарбниця мала від цього хоч якусь користь.

Заборона на продаж житла іноземцям була введена в Абхазії в 1995 році. Уряд пішов на ці заходи через «повоєнні спекуляції з кинутим житлом», що одержали поширення – нерухомість перепродувалася «за російськими цінами», в підсумку для самих абхазів житло стало недоступним.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У законодавстві Абхазії існує ще одна норма, що дозволяє спекулювати нерухомістю, – за законом місцевий муніципалітет може вилучати житло, якщо прописана в ньому людина більш півроку не з’являється за місцем проживання.

На дозволі купівлі абхазької нерухомості іноземцями наполягав ще минулий президент республіки Сергій Багапш. Після його смерті підготовка відповідного закону пригальмувала, і ось тепер влада має намір знову повернутися до цього питання.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: