fbpx
Політика

Вибори в Києві пройдуть в 2015 році – Єфремов

Лідер фракції «Партії регіонів» у Верховній Раді Олександр Єфремов упевнений, що вибори мера і міськради в Києві будуть призначені саме на 2015 рік. Таку думку лідер «Партії регіонів» у парламенті висловив в ході брифінгу.

«Я думаю, що вибори в Києві будуть призначені на 2015 рік. Це дозволить нам увійти в юридичне поле», – заявив Олександр Єфремов.

При цьому «регіонал» зазначив, що на сьогоднішній день немає ніяких домовленостей з питання виборів Києві. Однак Єфремов повідомив про те, що більшість фракцій у Верховній Раді підтримують призначення виборів у Києві саме на 2015 рік.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Олександр Єфремов пояснив, що Верховна Рада України повинна призначити чергові вибори київської міськради на 2015 рік, а вибори столичного мера, у разі їх призначення в 2013 році, будуть носити «позачерговий характер». У такому випадку, новообраний мер Києва займатиме свій пост тільки півтора року. Саме тому більшість парламентських фракцій схиляються до того, «щоб призначити вибори в Києві на 2015 рік».

Нагадаємо, що 30 травня 2013 року Конституційний суд України виніс рішення, що вибори мера Києва і київської міськради пройдуть у жовтні 2015 року.

Згідно з постановою КСУ, наступні чергові місцеві вибори будуть проводитися одночасно у всій Україні. Вибори будуть призначені на останню неділю жовтня 2015 року.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд України продовжив розгляд справи за поданням 48-ми народних депутатів. У своєму зверненні нардепи попросили у КСУ «офіційного тлумачення» відповідних положень Конституції України та закону «Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та селищних, сільських та міських голів».

Відзначимо, що після відставки Леоніда Черновецького в липні 2012 року Київ живе без мера.

За матеріалами: УНН

Читайте також: