fbpx
Без категорії

У Буенос-Айресі оберуть нового президента МОК

У п’ятницю, 6 вересня, в аргентинському Буенос- Айресі стартує 125та сесія Міжнародного олімпійського комітету. Відзначимо, що одним з ключових питань сесії стане обрання нового керівника МОК.

Нагадаємо, що одним з головних претендентів на вакантну посаду є президент НОК України Сергій Бубка, який керував «олімпійським відомством» України протягом 8 років. Крім того, Бубка вже 15 років працює в МОК, а 12 років – на керівних постах у Міжнародній федерації легкої атлетики.

Цікавим є той факт, що Сергій Бубка – наймолодший за віком серед інших претендентів. Основним конкурентом українця вважається 59-річний німець Томас Бах – чемпіон Олімпійських ігор і світу з фехтування. Томас Бах вже більше 10 років керує юридичною комісією МОК.

Крім цього, на вищий пост у світовому олімпійському відомстві також балотуються 60-річний пуерто-ріканець Річард Карріон, 64-річний сингапурець Августа М’янме, 66-річний тайванець У Чин Куо і 66-річний швейцарець Денис Освальд.

Вибори глави МОК пройдуть в останній день сесії – 10 вересня. Сьогодні всі претенденти на пост глави МОК вже прибули до столиці Аргентини, де перед відкриттям сесії під головуванням глави МОК Жака Рогге проходять засідання виконавчого комітету. У ході засідань вже було розглянуто питання щодо підготовки до проведення зимових Олімпійських ігор у Сочі в 2014 році, літніх Ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році і зимової Олімпіади в Пьончангу в 2018 році. Крім того, чиновники обговорили проблемну ситуацію в олімпійських асоціаціях Пакистану та Індії.

Раніше Сергій Бубка запевнив, що готовий до великої відповідальності у разі обрання главою МОК.

«На сьогоднішній день я готовий. Я пройшов дуже серйозну школу в МОК і в Міжнародній федерації легкої атлетики», – заявив Бубка.

За матеріалами: УНН

Читайте також: