fbpx
Новини світу

Компанія «ЛУКОЙЛ» продана не буде – Вагіт Алекперов

  Компанія "ЛУКОЙЛ" не продається, заявив глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов в інтерв’ю газеті "Ведомости".

"Нам не надходило офіційних пропозицій, не було і переговорів. Потім, компанія "ЛУКОЙЛ" не продається – я постійно це повторюю. Хто хоче купити пакет акцій "ЛУКОЙЛу" – він завжди може піти на біржу", – сказав він, додавши, що не уявляє, який випадок або обставини можуть змусити його продати компанію.

"Ви багато років мене знаєте – хіба я схожий на людину, яка щось продає? Ні! Хіба що непрофільні активи. А акції "ЛУКОЙЛа" я тільки купую. І найголовніше – мої спадкоємці протягом дуже довгого часу не матимуть права продати акції "ЛУКОЙЛа": у своїх заповітах я чітко прописав, що буде створено фонд з управління цією часткою, і спадкоємці довго до цих акцій підійти не зможуть", – додав глава компанії.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

В. Алекперов пояснив, що активно купував акції "ЛУКОЙЛа" не для продажу контрольного пакету і не в якості захисту від поглинання іншими компаніями, а в якості придбання ліквідного активу. "Рішення ( про купівлю акцій менеджментом компанії) було прийнято задовго до того, як з’явилася інформація про можливий продаж "Башнафти" (і чутках про спроби купити "ЛУКОЙЛ" – АНІ). Це окрема наша політика. І версія про захисну міру не вірна. Акції занадто дорого коштують, щоб дійсно великий пакет придбати, – це дуже великий ризик для будь-якого інвестора, тим більше, якщо мати менеджмент в ролі найбільшого акціонера", – зазначив В. Алекперов.

"У нас ціль не контроль, у нас мета інша. Ми вважаємо, що акції недооцінені, і всі аналітики кажуть: найкращі інвестиції для нас сьогодні – акції "ЛУКОЙЛа". Ми платимо гідні дивіденди двічі на рік, ми за всіма стандартами наблизилися до наших західних колег, тому я вважаю, що це хороші інвестиції, які в будь-якому випадку будуть виправдані", – додав глава "Лукойлу".

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Він також повідомив, що в середньостроковій перспективі має намір сам керувати "ЛУКОЙЛом". "Компанія розвивається. Ви бачите, на російському ринку складна ситуація – конкуренція зростає. І я вважаю, що якийсь період я ще повинен працювати в компанії – і активно працювати! У середньостроковій перспективі я повинен залишатися оперативними керівником "ЛУКОЙЛа", – сказав він.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: