fbpx
Політика

Євросоюз стурбований недотриманням лікарської таємниці Юлії Тимошенко

Комітет ЄС з попередження тортур закликає Україну забезпечити дотримання лікарської таємниці щодо засудженої Юлії Тимошенко.

Про це стало відомо з доповіді, яка була оприлюднена за підсумками візиту делегації комітету ЄС до України. Нагадаємо, що візит відбувся з 1 до 10 грудня 2012 року. Про це повідомила прес -служба Юлії Тимошенко.

«Комітет настійно закликає українську владу без зволікання вжити належних заходів для дотримання лікарської таємниці щодо Юлії Тимошенко», – сказано в доповіді.

Крім того, комітет закликає Україну не створювати заходи безпеки більше, ніж того вимагають обставини. На думку офіційного Брюсселя, це дозволить засудженій Тимошенко щодня користуватися правом доступу до відкритого повітря і контактувати із зовнішнім світом в повному обсязі, передбаченому законом.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Варто відзначити, що експерти комітету Ради Європи також висловили свою стурбованість щодо порушення лікарської таємниці щодо Юлії Тимошенко та присутності при медоглядах екс -прем’єра представників немедичного персоналу.

«Поширення в мережі Інтернет відеокліпів про лікування Тимошенко є порушенням принципу конфіденційності медичної процедури», – сказано в доповіді.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Представники комітету Ради Європи заявили, що вжиті заходи безпеки щодо Юлії Тимошенко, зокрема, – встановлення камер відеоспостереження і присутність співробітників пенітенціарної служби не були пропорційними ризикам.

«Україна не надала інформацію або індивідуальну оцінку ризиків, які можуть виправдати цілодобове відеоспостереження і постійну присутність співробітників, які призначені для спостереження за Юлією Тимошенко в лікарняній палаті», – підсумували експерти.

За матеріалами: tymoshenko.ua

Читайте також: