fbpx
Спорт

У Донецькій і Луганській областях скоро відкриють нові льодові арени

Протягом двох найближчих тижнів в Луганську і Дружківці (Донецька область) мають відкритися нові льодові арени.

Про це представникам видання ZN.UA стало відомо з власних джерел. За наявними даними, в даний момент на спортивних спорудах робочі ведуть заключні роботи з внутрішнього оздоблення будівель. Після закінчення робіт заплановано запуск ковзанок зі спеціальним штучним льодом.

Варто відзначити, що спорудження льодових майданчиків у Дружківці та Луганську ведеться за рахунок державної програми «Хокей України». Нагадаємо, що саме в рамках цієї програми з 2007 року в Україні було відкрито 7 спортивних споруд , які придатні для занять льодовими видами спорту – фігурним катанням, хокеєм та шорт- треком.

Крім льодових арен в Луганську і Дружківці, в поточному році український уряд планував відкрити новий льодовий стадіон і в Севастополі.

Щодо організації нової хокейної команди в Луганську, про що не так давно розповів народний депутат України і президент ХК «Донбас» Борис Колесніков, то такі «запевнення» глави ХК «Донбас» підтвердилися тільки частково. Точніше сказати, «народження хокейного клубу» в Луганську вирішили перенести на наступний рік, через «недосвідченість луганчан» у хокейних справах. Поки що в Луганську буде відкрита лише дитяча хокейна школа. Додамо, що в Дружківці за словами Бориса Колеснікова вже з наступного сезону буде створений фарм-клуб ХК «Донбасу», який зараз виступає у Континентальній хокейній лізі.

Ще на початку вересня стало відомо про те, що в Сєвєродонецьку незабаром має розпочатися реконструкція арени «Льодовий палац спорту». Реконструкція здійснюватиметься частково за рахунок фонду, який був організований підприємством «Остхем» Дмитра Фірташа.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: