fbpx
Суспільство

Статую Ніки Самофракійської відправили на реставрацію

 На офіційному сайті Лувру з’явилося оголошення про збір коштів, необхідних для реставрації давньогрецької скульптури Ніки Самофракійської. Співробітники музею планують до кінця поточного року зібрати пожертвування розміром 1 000 000 євро.

 Для завершення всіх необхідних робіт потрібно не менше 4 000 000 євро. Три чверті цієї суми вже покрили французький інвестиційний холдинг FIMALAC, японська телекомпанія Nippon Television та фінансова корпорація Bank of America Merrill Lynch. Співробітники Лувру сподіваються, що їх ініціатива по збору приватних інвестицій приречена на успіх, оскільки раніше вони вже не раз зверталися до громадян з подібними проханнями і незмінно отримували широкий відгук. Наприклад, 3 роки тому музей всього за місяць зібрав 1 000 000 євро для купівлі картини «Три грації» Лукаса Кранаха.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Мармурову статую крилатої богині перемоги Ніки Самофракійської відправили на реставрацію у вівторок, 3 вересня. Планується повернути вихідний колір самої скульптури і п’єдесталу, виконаному у вигляді носа корабля. Коли всі роботи будуть виконані, статуя повернеться на майданчик сходів Дарую.

Статую Ніки Самофракійської відправили на реставрацію (відео):

 

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: