fbpx
Політика

Путін в інтерв’ю розкрив невідомі деталі втечі Сноудена

Російський президент Володимир Путін повідомив нові, несподівані деталі історії втечі до Росії колишнього агента ЦРУ Едварда Сноудена.

Як стало відомо зі слів глави держави, Сноуден прийшов в російське консульство в Гонконгу і запропонував спільну роботу, але не як шпигун, а як правозахисник, за право розповсюдження інформації та з метою припинення незаконної діяльності адміністрації і спецслужб США.

«Я передав, щоб йому сказали: якщо він хоче залишитися в Росії і відчувати себе захищеним, нехай залишається. Але боротися разом з ним не будемо. Це повинні робити правозахисні організації, от ви, хто тут сидить. Але російська держава цим займатися не буде, тому що у держави є свої державні інтереси», – сказав Путін.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Спочатку Сноуден відмовився, оскільки збирався продовжувати свою боротьбу.

Далі, за словами Володимира Путіна: "Виявилося, що через кілька днів або тижнів він опинився в літаку і летить через нас кудись до Латинської Америки. Ну як тут не згадати Задорнова, який розповідає про американців всякі небилиці? Замість того, щоб його пропустити від нас туди, куди він летів і вчинити так само по-хамськи, як вони вчинили з літаком президента Болівії, посадили б його витягли цього Сноудена там і все. Вони всіх перелякали до смерті, і всі нам подзвонили і сказали: "Тільки не пускайте його до нас" . І він застряг у нас в аеропорту" .

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Путін в інтерв’ю розкрив невідомі деталі втечі Сноудена (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: