fbpx
Політика

Латвія, Румунія і Хорватія готові воювати в Сирії

Більшість країн, що входять до Євросоюзу, відмовилися брати участь у військовій операції проти Сирії , якщо вона не буде схвалена Радою Безпеки ООН. Однак , знайшлися сім войовничих країн , які готові підтримати Сполучені Штати, навіть якщо на військову операцію не буде згоди Всесвітньої організації.

Крім Франції, без мандата ООН готові втрутитися в сирійський конфлікт Данія, Греція, Кіпр, Латвія, Румунія і Хорватія.

"Є підтримка дій з боку Ліги арабських держав. Є підтримка багатьох європейських країн , навіть якщо самі вони не беруть участь у військовій акції. Ми входимо в коаліцію, яку намагаємося розширити" , – процитували засоби масової інформації заяву голови МЗС Франції Лорана Фабіуса.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель недвозначно заявила, що ФРН буде дотримуватися міжнародного права і не буде брати участі в жодній військовій операції без мандата ООН. Приблизно в такому ж ключі висловилися і парламентарії Великобританії.

Загальне рішення країн європейської співдружності можна буде дізнатися тільки після обговорення на неформальній нараді міністрів закордонних справ ЄС, яке пройде у Вільнюсі. Як очікується, зустріч завершиться заявою єврокомісара з міжнародних питань Кетрін Ештон, яка і озвучить "єдину позицію" Євросоюзу .

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Латвія, Румунія і Хорватія готові воювати в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: