fbpx
Політика

Плотніков: Торговий конфлікт з Росією йде на користь Україні

 Торговий конфлікт, який в останні кілька тижнів виник між Україною і Росією, йде на користь українській стороні, оскільки вона реагує на це по-європейськи, демонструючи всій Європі, що вона здатна справлятися з проблемами цивілізованим шляхом. Україна не влаштовує істерики, не просить європейських політиків про допомогу і про захист, а навпаки, намагається врегулювати конфлікт, ведучи двосторонні переговори. Таку думку озвучив нардеп від фракції «Партії регіонів» Олексій Плотніков, виступаючи в ефірі телеканалу ТВі.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 На думку політика, конфлікт з Росією буде повністю вичерпано після підписання угоди про асоціацію з ЄС. Крім того, основна продукція, що поставляється з України до Росії, буде експортуватися і далі, незважаючи ні на які перешкоди. Сфери машинобудування, чорної металургії, хімії домінують у списку експорту до Росії, а тому ця продукція буде поставлятися туди і надалі, оскільки замінити її товарами з інших країн дуже нелегко. У такому разі Росії доведеться шукати нових партнерів за іншими цінами на інших ринках.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Пристрасті, я думаю, вляжуться після підписання угоди у Вільнюсі. І Росія спокійніше буде ставитися до того, що ми її підписали. Швидше, там почнуться якісь пошуки – як-от використання України як транзитера інтересів Росії в Європі або за допомогою нашої країни працювати з європейськими державами», – вважає Олексій Плотніков.

Читайте також: