fbpx
Право

«В Україні змінюється алгоритм дій щодо запобігання та виявлення корупції», – Олена Лукаш

 Міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, що в країні змінюється алгоритм дій щодо виявлення та запобігання корупції. Крім того, міністр висловила сподівання на ефективність нового методу боротьби з корупцією. За її словами, такі зміни будуть проведені завдяки консультаціям з експертами міжнародної організації ГРЕКО та ЄС. Так міністр прокоментувала постанову Кабміну «Питання запобігання та виявлення корупції», яке було схвалено на вчорашньому засіданні уряду України.

 Зокрема, розповіла Олена Лукаш, планується забезпечити наявність підрозділів з ​​питань виявлення та попередження корупції в органах виконавчої влади, підприємствах, організаціях та установах, що належать до сфери їх управління.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Рекомендується створити відповідні підрозділи в органах місцевого самоврядування», – зазначила міністр юстиції.

 За її словами, уповноважені особи чи підрозділи з питань виявлення корупції будуть займатися перевіркою податкових декларацій чиновників про майно, витрати, доходи і зобов’язання фінансового плану. Крім того, здійснюватиметься контроль за дотриманням законодавства України з врегулювання конфлікту інтересів.

 У постанові міститься ряд інших положень, які спрямовані на ефективне та узгоджене функціонування української антикорупційної системи. Зокрема, йдеться про приведення постанов Кабінету Міністрів у відповідність із законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації антикорупційної політики держави» .

 Ці зміни стосуються запровадження спеціальної антикорупційної експертизи нормативно-правових актів в органах виконавчої влади при здійсненні держреєстрації. Крім того, перелік документів, які зберігаються в особистих справах службовців, буде доповнюватися копією довідки про проведену антикорупційну перевірку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: