fbpx
Політика

Мірошниченко вражений цинізмом деяких депутатів

 Депутат Верховної Ради України від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко вражений цинізмом і рівнем популізму деяких його колег-депутатів у парламенті. Зокрема, згадав він лідера Радикальної партії України Олега Ляшка, який, за його словами, розродився блогами і повідомлення про те, яка погана «Свобода», бо не підтримала його законопроект, спрямований на боротьбу з п’яними водіями.

Сам же Мірошниченко вважає його ініціативу недоречною, оскільки в Україні і так вже передбачено досить жорстке покарання за водіння автомобіля в нетверезому стані. При цьому він зазначив, що покарання може бути навіть більшим, ніж 10 років, пропонованих Ляшком.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Крім того, Мірошниченко сумнівається в тому, що підвищення штрафів і посилення відповідальності якось радикально змінить ситуацію.

«Ця проблема не буде вирішена, поки покарання в Україні не стане безповоротним для будь-якого порушника, незалежно від його стану, статусу та посади», – написав Мірошниченко в Facebook.

За його словами, пропоновані зараз Ляшком заходи навпаки лише стимулюють зростання корупції серед ДАІшників. Він також звернув увагу на те, що в першу чергу на 10 років до в’язниці відправлятимуть найбідніших водіїв, які, до того ж, не факт, що будуть винні, а просто не зможуть заплатити хабар і довести свою невинність.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Представники середнього класу будуть відкуповуватися, але платити будуть набагато більше, ніж зараз», – додав Ігор Мірошниченко.

При цьому прокурорам, чиновникам та іншим представникам влади, на його думку, все буде сходити з рук, як і раніше.

Мірошниченко назвав Ляшка першокласним популістом, проте відзначив, що при цьому в парламенті має бути здоровий глузд.

Читайте також: