fbpx
Новини світу

IFA-2013. Samsung показала «розумний годинник» Galaxy Gear і оновлений Galaxy Note

Презентація компанії Samsung на виставці IFA – 2013 у Берліні була однією з найбільш очікуваних. Однак чи виправдала вона очікування користувачів, про це кожен буде судити сам.

У першу чергу розповімо про «розумний годинник» від Samsung, що одержав назву Galaxy Gear. Звичайно, південнокорейський гігант не першим представив такий аксесуар, проте його, почасти, можна назвати унікальним. В Samsung позиціонують Galaxy Gear як ідеального компаньйона до смартфону.

Почнемо з характеристик. Годинник має неназваний процесор з тактовою частотою 800 МГц, 1,63 – дюймовий Super Amoled дисплей з роздільною здатністю 320х320 пікселів, 12 Мб оперативної пам’яті і 4 Гб внутрішньої пам’яті. Крім того, годинник обладнаний гіроскопом і акселерометром. Працює він під управлінням Android, а акумулятор, як завіряє компанія, здатний протриматися дещо більше доби. Розміри пристрою – 36.8 х 56.6 х 11.1 мм , а вага – 73.8 грами.

Samsung Galaxy Gear буде також поставлятися в декількох кольорах.

Що ж може цей годинник? Через нього можна спілкуватися, не дістаючи при цьому смартфон. Також він має 1,9 – мегапіксельну камеру з автофокусом і можливість запису HD відео. Однак у компанії відразу попередили, що робити шпигунські фотографії з годинника не вийде, так як при зйомці він видає досить гучний звук, який ніяк не прибрати. Управління годинником здійснюється за допомогою голосових команд і жестів.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

На дисплеї годинника також будуть відображатися всі дзвінки, повідомлення і нагадування зі смартфона. При цьому з годинника можна буде в одне торкання запустити повноцінний перегляд тих чи інших повідомлень на смартфоні.

Не обійшлося тут і без таких функцій як крокомір, підрахунок калорій і пошук смартфона або ж самого годинника у разі їх втрати.

В Samsung обіцяють, що для годинника буде доступно більше 70 додатків. При цьому поки що не зовсім зрозуміло, чи можна буде підключити Galaxy Gear до смартфонів інших компаній.

Продажі Samsung Galaxy Gear стартують у вересні. Його вартість складе близько 300 доларів.

Також на презентації була показана оновлена ​​версія смартфона Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note III зберіг дизайн лінійки цього року і зовні досить схожий на Samsung Galaxy S4, але збільшений в розмірах. При цьому за розмірами смартфон майже ідентичний до моделі Galaxy Note минулого покоління, але отримав більший дисплей. Розміри пристрою – 152,2 х 79,2 х 8,3 мм, а вага – 168 грамів. Новинка має 5,7 – дюймовий Super Amoled дисплей з Full HD дозволом, 13- мегапіксельну камеру зі смарт- стабілізатором і можливістю запису 4K відео. Фронтальна камера має 2- мегапіксельний сенсор і може записувати відео у форматі Full HD. Ємність акумулятора в смартфоні – 3200 мАг.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Samsung Galaxy Note III був представлений у двох модифікаціях – одна отримала восьмиядерний процесор Exynos Octa 5420, а друга – чотирьохядерний Qualcomm Snapdragon 800. В іншому смартфони не відрізняються. В обох модифікаціях присутні 3 Гб оперативної пам’яті, 32 або 64 Гб вбудованої пам’яті з можливістю розширення. Працює новинка під управлінням Android Jelly Bean 4.3.

Примітно, що будуть також доступні моделі з задньою кришкою зі шкіри. При цьому можна буде вибрати чорний, білий або рожевий колір. Модель із звичайною пластиковою кришкою також буде доступна у продажу і таких, за кількістю кольорів, буде  набагато більше.

Samsung Galaxy Note III з’явиться у продажу вже у вересні.

Читайте також: