fbpx
Інтернет

Запускається сайт про Лева Толстого

 До 185-річчю великого російського письменника Лева Толстого 9 вересня запустять новий сайт про життя і творчість письменника tolstoy.ru. На порталі буде розміщено тільки вивірена фахівцями інформація про Толстого, опубліковані рідкісні медійні матеріали, в тому числі фотографії, аудіо-та відеозаписи з музейних фондів, а також ілюстрації до його творів. Також творці tolstoy.ru представлять інтерактивну географічну карту з відміченими місцями дій творів Лева Толстого.

 Вперше відвідувачі сайту зможуть ознайомитися з оцифрованим 90-томним зібранням творів письменника. Всі книжки абсолютно безкоштовно можна буде скачати в форматах PDF, fb2 і ePub.

 Розміщення електронної версії 90-томника Льва Толстого проводиться в рамках проекту «Весь Толстой в один клік». Всі бажаючі можуть завантажити 20 сторінок з будь-якого тексту письменника, розшифрувати їх і викласти на сайт. Потім професійні коректори проводять вичитку і розміщують готові твори для вільного доступу. Робота з оцифрування творів Толстого триває.

Оцифровка 90-томника Лева Толстого (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: