fbpx
Україна

Жителі Києва самі назвуть нові станції метро

 Київська влада ініціювала серед місцевих жителів конкурс на визначення назв станцій нової гілки міського метрополітену, яку планується побудувати в напрямку житлового масиву Вигурівщина -Троєщина. Участь у конкурсі можуть взяти всі бажаючі. Єдина умова, яку висунула київська адміністрація, – назви станцій «повинні максимально відповідати вже існуючим назвам транспортних, природних, історико-культурних, містобудівних та інших об’єктів міста».

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

 Конкурс триватиме кілька місяців, і вже до кінця року спеціально створена комісія на чолі з заступником голови КМДА Михайлом Костюком визначить переможця.

 Будівництво нової гілки метрополітену в столиці України – одне з пріоритетних завдань стратегії розвитку міста до 2025 року. Передбачається, що після зведення нових станцій життя 500 000 городян буде істотно полегшене. Перша черга буде складатися з шести станцій, загальна протяжність ділянки – близько семи кілометрів. Проте коштів на будівництво в міській скарбниці поки немає,  до робіт ще не приступали.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: