fbpx
Новини світу

Володимир Путін запропонував включити сирійське питання до порядку саміту G20

 Президент Росії Володимир Путін запропонував включити тему сирійського конфлікту до порядку денного саміту країн «Великої двадцятки», що відкрився в Санкт-Петербурзі. Як повідомляють ЗМІ, за словами голови держави, питання Сирії учасники зустрічі можуть обговорити під час вечері, «щоб нам все в одну купу, як у нас кажуть, не звалювати».

 Раніше Володимир Путін зазначав, що на власний розсуд змінювати порядок саміту, який присвячений переважно економічним питанням, Росія не буде. Рішення все ж обговорити сирійське питання президент Росії пояснив проханнями інших учасників саміту.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Перед початком зустрічі влада Росії, в тому числі особисто голова держави, різко розкритикували позицію, яку зайняла американська адміністрація щодо сирійського питання. На розгляді Конгресу Сполучених Штатів Америки знаходиться проект резолюції про початок військових дій проти уряду Сирії, який законодавців попросив схвалити Барак Обама.

 Ще до ескалації напруженості навколо сирійського питання відносини Росії і США погіршилися через рішення російського уряду надати політичний притулок колишньому співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену. У світлі даного кроку Барак Обама скасував двосторонню зустріч з Володимиром Путіним, яка планувалася під час саміту «Великої двадцятки».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Проте прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков перед початком саміту зазначив, що голови держави, швидше за все, поспілкуються у кулуарах саміту. Як передають ЗМІ, Володимир Путін вже особисто привітав президента США, причому Бараку Обамі він тиснув руку довше, ніж іншим своїм колегам.

 Суперечки навколо Сирії пов’язані із звинуваченнями на адресу урядових військ Башара Асада, які висуває американська влада і частина їх союзників.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: