Верховна Рада дозволила засудженим користуватися мобільними телефонами

Верховна Рада України прийняла в другому читанні в цілому один із законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом – закон № 1131 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання». За документ проголосували 379 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Відповідно до закону, ув’язненим, які відбувають покарання у дисциплінарних ізоляторах, карцерах або переведені до приміщення камерного типу, дозволено користуватися мобільними телефонами. Щоправда, не завжди. Можливість подзвонити надаватиметься засудженим в якості виховних заходів, а також у разі виникнення виняткових особистих обставин (смерть або тяжка хвороба близького родича, яка загрожує життю хворого, стихійне лихо, що спричинило значну матеріальну шкоду засудженому або його сім’ї).

Related Post

Тепер засуджені мають також право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу. Законом регулюється і питання спілкування дитини, що знаходиться в будинку дитини при виправній колонії, з родичами.

За матеріалами: rada.gov.ua

Leave a Comment