fbpx
Право

Верховна Рада дозволила засудженим користуватися мобільними телефонами

Верховна Рада України прийняла в другому читанні в цілому один із законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом – закон № 1131 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання». За документ проголосували 379 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відповідно до закону, ув’язненим, які відбувають покарання у дисциплінарних ізоляторах, карцерах або переведені до приміщення камерного типу, дозволено користуватися мобільними телефонами. Щоправда, не завжди. Можливість подзвонити надаватиметься засудженим в якості виховних заходів, а також у разі виникнення виняткових особистих обставин (смерть або тяжка хвороба близького родича, яка загрожує життю хворого, стихійне лихо, що спричинило значну матеріальну шкоду засудженому або його сім’ї).

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Тепер засуджені мають також право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу. Законом регулюється і питання спілкування дитини, що знаходиться в будинку дитини при виправній колонії, з родичами.

За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: