fbpx
Політика

Біля консульства Росії у Львові встановлять пам’ятний знак загиблим в РФ українцям

 Сьогодні, 5 вересня, стало відомо про наміри партії УНА -УНСО встановити пам’ятний знак у вигляді каплиці на пам’ять про громадян України, які загинули на території Російської Федерації за роки незалежності. Представники партії запропонували побудувати каплицю навпроти Генерального консульства Російської Федерації у Львові.

 «Ми вже подали заявку, в якій ми попросили виділити під будівництво каплиці землю. Зазначимо, що жителі прилеглих будинків дану ідею підтримали і також активно збирають підписи за те, щоб дана каплиця була побудована», – заявив лідер партії УНА – УНСО Юрій Шухевич.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Ініціатори відзначили, що на території каплиці буде встановлена ​​книга, в яку будуть вписані імена всіх українців, загиблих за роки незалежності країни в Росії. Шухевич додав, що ідея побудувати каплицю виникла після трагічної події в Азовському морі, в результаті аварії українського катера з катером прикордонної служби Російської Федерації.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Відзначимо, що в даний момент на місці зведення майбутнього пам’ятного знака вже встановлено величезний камінь, на якому зазначено, що саме означатиме пам’ятник.

 За матеріалами: www.aif.ua

Читайте також: