fbpx
Право

МВС України поставить телефони на прослуховування – ЗМІ

 Сьогодні, 5 вересня, у Державній службі спецзв’язку та захисту інформації був представлений проект списку технічних засобів, використовувати які можна в телекомунікаційних мережах України. Даний документ передбачає і цілий ряд випробувань для обладнання АТС.

 Представники операторів мобільного зв’язку України відразу відреагували на даний проект, заявивши, що даний документ посилить контроль правоохоронних органів над абонентами зв’язку. Керівник корпоративного управління і контролю в мобільній мережі «МТС Україна» Олег Проживальський зазначив, що протягом останнього року навколо теми з прослуховуванням ведеться чимало дискусій. На його думку, саме тому у Держспецзв’язку намагаються закріпити обов’язок операторів зв’язку підзаконним актом.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Даний документ, крім прослуховування абонентів телефонного зв’язку, допоможе правоохоронцям стежити за користувачами мережі інтернет. У документі йдеться про обладнання, яке використовується в телекомунікаційних мережах загального користування», – заявив один з представників Інтернет асоціації України.

 За матеріалами: www.aif.ua

Читайте також: