fbpx
Економіка

Верховна Рада може переглянути низку митних тарифів

Верховній Раді України пропонується переглянути ставки ввізного мита на відходи, полівінілхлорид і металевий лом. Про це стало відомо із законопроекту № 2105а/П1 від 4 вересня 2013 року, який був опублікований на офіційному сайті Верховної Ради.

Зокрема, планується збільшити розмір ввізного мита на полівінілхлорид, а на металевий лом і відходи, навпаки, – зменшити. Варто відзначити, що ініціатор цього законопроекту, – народний депутат України від «Партії регіонів» Віталій Хомутинник – пропонує виключити з тексту законопроекту норми про введення збільшених в 2 рази повних ставок ввізного мита.

Нагадаємо, що зараз ставка ввізного мита на брухт металів і відходи, як і на полівінілхлорид , становить 5 % від вартості однієї тонни.

Раніше повідомлялося, що в червні поточного року комітет з питань митної та податкової політики рекомендував Верховній Раді України переглянути деякі митні тарифи, але це рішення так і не було прийнято. У законопроекті передбачалося введення повних ставок ввізних мит. Це було вирішено зробити для забезпечення достовірності декларування відомостей про країну походження продукції та обліку цієї продукції у статистиці зовнішньої торгівлі.

Крім того, Верховній Раді пропонувалося збільшити ввізні мита на полівінілхлорид до 6,5 % , а також – зменшити мита на брухт металів і відходи до 0 %.

Сьогодні стало відомо, що Верховна Рада може знизити ввізні мита на нові автомобілі. Повідомляється, що під «урізання податку» можуть потрапити і моторні транспортні засоби, які обладнані для тимчасового проживання людей – з 6 % до 5 %, а також нові автомобілі легкові (робочий об’єм двигуна більше 3000 куб. см) – з 6 % до 5 %. У документі наголошується, що прийняття законопроекту не знизить доходи держбюджету України, оскільки такі ставки ввізних мит вже діють в Україні.

За матеріалами: УНН

Читайте також: