fbpx
Право

Березовський після своєї смерті залишив понад 300 мільйонів фунтів боргів

Колишній російський підприємець Борис Березовський, який втік з Росії до Лондона, у момент своєї смерті в березні цього року, можливо, був банкрутом і залишив після себе борги на суму в 309 мільйонів фунтів.

Це стало відомо з висновку, складеного адміністраторами статку Березовського, аудиторською компанією "Грант Торнтон", і оприлюдненого у Високому суді британської столиці. За словами судді, головне питання на процесі про спадщину Березовського стоїть так – чи достатньо залишеного ним майна для виплати боргів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"Інформація, отримана від адміністраторів, свідчить про банкрутство", – заявив суддя. Раніше повідомлялося, що близько 100 мільйонів фунтів становлять податки, які Березовський так і не виплатив в британську скарбницю.

Високий суд Лондона засідав за позовом дочки покійного бізнесмена Катерини Березовської  яка вимагає визнати її тимчасовим виконувачем духівниці спадщини її батька і оскаржує висновки "Грант Торнтон". На її думку, аудиторська компанія недостатньо ретельно вивчала активи покійного. Вона також ставить під сумнів висновки про банкрутство свого батька.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: