fbpx
Політика

Азаров пригрозив відставкою голові Мінрегіонбуду

Під час засідання Кабінету міністрів, 4 вересня 2013 року, прем’єр -міністр України Микола Азаров влаштував «розбір польотів», після чого пригрозив «кадровими висновками» главі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово -комунального господарства Геннадію Темнику та його заступнику Григорію Семчуку.

Відзначимо, що під «важку» руку Азарова обидва чиновники потрапили за некомпетентність у питаннях утворення тарифів на комунальні послуги в Україні, а також за невиконання доручення прем’єр -міністра щодо встановлення контролю за економічною обгрунтованістю плати на утримання прибудинкових територій.

«В Україні практично відсутнє регулювання тарифу на утримання прибудинкових територій», – заявив Азаров.

Зараз уряд регулює тарифи на воду, газ, тепло та електрику, а цей тариф не в змозі регулювати. В результаті у складі квартирної плати тариф на утримання прибудинкових територій став перевищувати 50 % , стверджує прем’єр.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Ось мені тут довідку написали – в середньому, 4,47 гривні на місяць. А є і набагато вище – 10 гривень. Це, скажімо, для квартири площею 100 квадратних метрів прибирання території на місяць коштуватиме в середньому 440 гривень. Все інше – тепло, електроенергія і газ – коштуватиме 200-250 гривень. А в результаті – 600-700 гривень. Це, що нормально?», – обурився Микола Азаров.

Після цього заступник міністра Григорій Семчук почав «тягнути руку з місця», щоб прем’єру прояснити ситуацію, однак Азаров різко осадив наміри чиновника.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Я перед народом виступаю, коли буваю в областях. Так вони мені в обличчя сміються : "Що ви не підвищуєте? Ми ж раніше 200 гривень за квартиру платили, а зараз платимо аж 600!», – продовжив Азаров.

Після цього прем’єр -міністр перейшов на особистості, звернувшись до заступника міністра: «Ви руку не піднімайте! Розберіться спочатку і доповісте мені! Руку він піднімає. Я знаю, що кажу! Ще 2 місяці тому я вам приносив платіжки і говорив, – розберіться!», – підсумував прем’єр.

За матеріалами: eizvestia.com

Читайте також: