fbpx
Міжнародна економіка

Ціна на хліб у Білорусі стане нерегульованою

 Якщо досі хлібобулочна продукція в Білорусі входила до списку товарів, ціни на які регулювала держава, то тепер ця ситуація може змінитися, і вартість хліба, цілком ймовірно, збільшиться в рази.

 З 2014 року білоруська влада планує скоротити список товарів з регульованими цінами і прибрати з нього хлібобулочну продукцію, заявив міністр економіки Білорусі Микола Снопков під час прямої лінії. На питання про те, які ще товари будуть виключені з переліку регульованих, чиновник відповісти не зміг, лише пообіцяв, що «про це стане відомо наприкінці року після вивчення впливу інфляції на ціни».

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 З початку цього місяця в Білорусі вже на 5% збільшено ціни на бензин, на 10% зросла вартість горілки. У Мінекономіці це підвищення цін назвали плановим.

 Згідно з прогнозом, інфляція в поточному році складе 12%, що на 10% нижче, ніж у 2012 році, коли ціни зросли на 22%. Ну і, звичайно ж, нинішнє подорожчання товарів не йде ні в яке порівняння з 2011 роком, коли в розпал кризи, на тлі скорочення золотовалютних резервів країни ціни збільшилися на 100%.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: