fbpx
Література

«Процес знищення бібліотек в Україні продовжується», – Бригинець

 Як повідомив депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, замість розвитку читальних установ в Україні, за останні два роки навпаки було закрито сім бібліотек. За його словами, відповідну інформацію йому надали в Міністерстві культури України.

 «Процес знищення бібліотек в Україні продовжується», – зазначив депутат.

 Бригинець розповів, що був вражений планами київської влади закрити деякі бібліотеки через нібито їх непопулярність та розвиток електронних носіїв інформації. Проте, як тепер з’ясувалося, це політика не тільки столичних керівників, а всеукраїнська політика нинішньої влади.

 При цьому він висловив жаль, що Міністерство культури підтримує ці плани.

 «Чиновники, які самі не читають, хочуть зробити Україну, яка не читає», – заявив Олександр Бригинець.

 Він звернув увагу на те, що багато українців не мають іншого доступу до книг, окрім як через бібліотеки, але влада все одно намагається нав’язати людям думку про їх непотрібність і непопулярність. За словами Бригинця, щоб зробити бібліотеки такими, влада цілеспрямовано протягом багатьох років знищувала їх.

 «Спершу бібліотеки перестали належним чином фінансувати, тим самим відбивши інтерес молоді до них. Адже зараз у бібліотеках практично немає сучасної літератури, якою цікавиться молодь», – зазначив він.

 Народний депутат вважає, що все це відбувається через те, що бібліотеки цікаві владі лише як приміщення, які можна буде здавати в оренду.

 «Вони ж знаходяться у людних місцях», – додав Олександр Бригинець.

Читайте також: