fbpx
Спорт

Усейн Болт вирішив піти зі спорту після Олімпіади-2016

 За словами світового рекордсмена, шестиразового олімпійського чемпіона, восьмикратного чемпіона світу, ямайського легкоатлета Усейна Болта, він планує завершити кар’єру після того, як візьме участь в Олімпійських іграх -2016, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

 27- річний спортсмен заявив, що на наступній олімпійській першості хоче виграти золоту медаль. «Думаю, що буде відмінний момент, щоб піти, так довго домінуючи у спринті», – додав Усейн Болт. Також ямайський легкоатлет додав, що наступного року збирається встановити новий світовий рекорд на дистанції 200 метрів. І, нарешт, в списку нереалізованих справ спортсмена – перемога на Іграх Співдружності, які пройдуть у Глазго (Шотландія) в 2014 році.

 Минулого місяця Усейн Болт виграв три золоті медалі на московському чемпіонаті світу з легкої атлетики. У найближчу п’ятницю, 6 вересня, рекордсмен знову вийде на старт. На цей раз йому треба взяти участь у щорічних змаганнях, що проводяться на честь голландського легкоатлета Іво Ван Дамма.

 Нагадаємо, Усейн Болт – автор світових рекордів на дистанціях 100 (9,58 секунд) і 200 метрів (19,19 секунд).

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: