fbpx
Новини світу

«Укроборонпром» демонструє успішну і стабільну роботу – Кальцев

За результатами останніх 6 місяців 2013 року можна говорити про досить успішну і стабільну роботу державного концерну «Укроборонпром». Про це розповів Сергій Кальцев, перший заступник голови Комітету з питань економічної політики Верховної Ради.

«Безумовно, підприємства оборонної промисловості в Україні потребують модернізації потужностей для створення високотехнологічної продукції і підвищення темпів розвитку галузі», – стверджує чиновник.

З точки зору державної політики дуже важливо сформувати механізми, які зроблять реальним досягнення цих цілей. За його словами, за останній час був здійснений цілий ряд дій у цьому напрямку. Зокрема, в Україні був створений ДК «Укроборонпром», в управління якого влада передала більше 130-ти підприємств оборонно -промислового комплексу. Сергій Кальцев нагадав, що 4 липня 2013 року Верховна Рада прийняла, а президент Віктор Янукович – підписав законопроект «Про внесення зміни до закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік"». Зміни торкалися державних гарантій за ДК «Укроборонпром». Зокрема, законом передбачається можливість надання гарантій держави для забезпечення виконання всіх зобов’язань держконцерну «Укроборонпром».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Сергій Кальцев впевнений, що завдяки створенню концерну «Укроборонпром» владі вдалося досягти стабільної ситуації у вітчизняному оборонно-промисловому комплексі.

«За результатами останнього півріччя можна говорити про досить успішну і стабільну роботу держконцерну», – заявив чиновник.

Він додав, що обсяги продукції, послуг і робіт «Укроборонпрому» зросли майже на 31,1 % – з 4,5 мільярдів гривень в 1-му півріччі 2012 року до 5,9 мільярдів гривень у відповідному періоді 2013 року. Кальцев підкреслив, що чистий прибуток «Укроборонпрому» за перше півріччя 2013 року зріс на 520 %, склавши 410 мільйонів гривень.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За матеріалами: УНН

Читайте також: