fbpx
Політика

Путін прокоментував ситуацію зі Сноуденом

 Виходячи зі слів президента Росії Володимира Путіна, можна дійти висновку, що Сполучені Штати самі винні в тому, що Росія зараз не видає їм екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена.

Як відзначив Путін, він визнає, що адміністрація президента США має рацію, коли вимагає видати їм Сноудена, але при цьому зазначив, що проблема полягає не в цьому і навіть не в тому, чи захищає Росія Сноудена.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Ми його зовсім не захищаємо», – сказав Путін.

За його словами, проблема в тому, що між Росією і Сполученими Штатами немає угоди про взаємну видачу злочинців. При цьому він звернув увагу на те, що Росія вже кілька разів пропонувала Штатам укласти таку угоду, але постійно отримувала відмову.

Також Путін нагадав, що американці й самі не раз відмовлялися видавати Росії різних злочинців, які скоїли жахливіші злочини, ніж Сноуден, хоча сам він і не береться оцінювати, чи здійснював Сноуден взагалі якийсь злочин.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Але ми як суверенна країна, не маючи таких угод зі Сполученими Штатами, не можемо вчинити інакше, крім як надати йому можливість тут проживати», – додав він. 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: