fbpx
Політика

Росія планує побудувати в Придністров’ї школи, лікарні і дитсадки

Як заявив Дмитро Рогозін, Росія бере на себе зобов’язання побудувати в Придністров’ї більше десятка лікарень, шкіл і дитячих садів. Про це російський віце-рем’єр сказав на церемонії закладки символічного каменя в основу майбутнього Центру матері і дитини.

Він уточнив, що вартість даного гуманітарного проекту зі зведення соціальних об’єктів, який РФ реалізує в Придністров’ї, оцінюється в більш ніж три з половиною мільярди рублів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Це будівництво, яке буде розширюватися не тільки в Тирасполі, а по всіх містах і по всій республіці. Це вже залучення назад в республіку тієї робочої сили, яка сьогодні в пошуках роботи змушена залишати цю географію, цю територію", – зазначив Дмитро Рогозін.

Російський віце -прем’єр також додав, що він чув про побажання, щоб аналогічна програма здійснювалася і в Молдові. Рогозін нагадав, що аналогічну програму в Республіці вже здійснює Рада Європи, і в Молдавії будується сучасна в’язниця. У той же час, на думку Рогозіна, Росія вважає, що важливіше будувати ясла і дитсадки.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Росія планує побудувати в Придністров’ї школи, лікарні і дитсадки (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: