fbpx
Політика

Росія не буде брати участь у військових конфліктах – Путін

 Коментуючи ситуацію з Сирією, глава Росії Володимир Путін заявив, що його країна не має наміру вплутуватися в будь-які військові конфлікти. Він також привітав рішення деяких країн Заходу, що відмовилися від участі в будь-яких операціях проти Сирії.

За його словами, раніше він вважав, що країни Заходу завжди узгоджено приймають рішення, подібно з’їздам комуністичної партії Радянського союзу, але тепер переконався, що це не так.

«Виявляється, там є люди, які дорожать суверенітетом і аналізують ситуацію, перш ніж приймати якесь рішення», – зазначив Володимир Путін.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також він нагадав, що в даний час Росія має лише дві військові бази за межами своєї території, і всі вони розташовані в країнах колишнього СРСР.

Путін звернув увагу і на те, що приймати рішення про військове втручання в ситуацію в суверенній державі може лише ООН, підкресливши, що будь-які інші механізми можна розцінювати лише як агресію.

У той же час, він поки що відмовляється говорити про те, якими будуть дії Росії у випадку нанесення удару по Сирії.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Поки що рано про це говорити», – повідомив Путін, визнавши при цьому, що у Росії вже є уявлення про те, що робити в тій чи іншій ситуації.

Примітно, що трохи раніше президент Росії навпаки повідоми , що не виключає згоди Росії на військову операцію в Сирії.

За матеріалами: РИА Новости; lenta.ru

Читайте також: