fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Захоплення українців у Лівії: моряки відмовилися повертатися на Батьківщину

Українські моряки судна Etel, які 43 дні пробули в полоні у лівійському порту, в даний момент повністю вільні. 1 вересня українська делегація покинула порт і вже сьогодні повинна прибути на Кіпр для заправки корабля. Про це стало відомо від родичів екіпажу.

Проте українські моряки відмовляються залишати корабель доти, доки їм не виплатять належну заробітну плату. За наявними даними, судновласник не виплачує зарплату своїм працівникам уже кілька місяців.

«Вони хочуть повернутися додому, але чудово розуміють, що якщо залишать судно, то їм ніхто нічого не заплатить», – повідомила дружина третього механіка Володимира, Наталія Жорина.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім того, в МЗС підтвердили інформацію про те, що морякам пропонували повернутися в Україну, однак вони відмовилися.

«Вони залишилися працювати на кораблі. І куди попрямують далі – у нас інформації немає», – розповів Євген Перебийніс, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України.

Раніше повідомлялося, що 17 липня 2013 року судно Etel (прапор Сент -Кітс і Невіс), екіпаж якого складається з 19-ти українських громадян, було захоплено невідомими озброєними особами в лівійському порту Бенгазі. Незабаром загарбники судна сказали, що «захищають інтереси 25-ти лівійських бізнесменів, яких раніше пограбував власник судна Etel».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Після цього було оприлюднено інформацію про те, що судно Etel повинно було перевезти 650 автомобілів з ​​Йорданії в Бенгазі. Загальна вартість автомобілів становила 9,5 мільйонів доларів. Як заявили бізнесмени, ці машини були вивантажені в українському порту, і в підсумку – не доставлені до пункту призначення.

Згодом з’явилася інформація, що умовою для звільнення українських моряків бандити назвали повернення зазначеної партії автомобілів або виплати їх вартості. Як підсумок, автомобілі були доставлені до Лівії.

За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: