fbpx
Авто

Парковки в Києві перевірить прокуратура

  Голова постійної комісії Київради з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики Віталій Павлик звернувся до столичної прокуратури з проханням провести перевірку всіх без винятку парковок.

"В умовах надзвичайної ситуації з відсутністю в бюджеті міста необхідних коштів для фінансування реконструкції та ремонту автодоріг, об’єктів транспортної і соціальної інфраструктури, недонадходження відповідних коштів – є критичним", – цитує В. Павлика прес -служба прокуратури Києва.

Звертаючись до прокурора міста, він висловив особисте припущення, що поки виявлена ​​лише незначна частина порушень , які мають місце у цій сфері.

Представник Київради офіційно звернувся до прокуратури столиці про необхідність проведення перевірок всіх без винятку парковок Києва на предмет відповідності їх діяльності вимогам закону та повноти виконання власниками автостоянок фінансових зобов’язань перед територіальною громадою.  

У відомстві нагадали, що в поточному році прокуратура Києва виявила близько 60 парковок, які працюють з грубими порушеннями. "Встановлено, що в результаті їх функціонування бюджет столиці щомісячно недоотримує майже 17 млн ​​грн податків. За результатами перевірок, прокуратура Києва вже пред’явила до суду 17 позовів про розірвання договорів між КП "Київтранспарксервіс" та суб’єктами господарювання, які експлуатують паркування без належних правових підстав.

Перевірки тривають.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: