fbpx
Спорт

Олімпіада в Сочі обійдеться Росії в 214 мільярдів рублів

Зимова Олімпіада в Сочі обійдеться бюджету Росії в 214 мільярдів рублів. Про це повідомив президент Росії Володимир Путін в інтерв’ю представникам ЗМІ.

«Наша країна вклала, можливо, більше грошей в цілому в підготовку, однак наша країна не вклала грошей більше, ніж будь-яка інша країна, власне, на олімпійські об’єкти. Всього на підготовку до зимових Олімпійських ігор буде витрачено 214 000 000 000 рублів», – сказав він.

За словами російського президента, 100 мільярдів рублів із цієї суми становить державне фінансування, а інші 114 мільярдів будуть виділені інвесторами.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Ще більше грошей витрачено на інфраструктуру. Ми робили це свідомо», – стверджує Володимир Путін.

За його словами, це робилося для того, щоб південна частина Російської Федерації була комфортною і привабливою, і не тільки під час проведення зимових Олімпійських ігор, а й у наступні десятиліття.

Нагадаємо, що зимові Олімпійські ігри пройдуть у російському місті Сочі з 7 до 23 лютого 2014 року. Варто відзначити, що на території Росії Олімпійські ігри пройдуть вже вдруге – раніше Москва в 1980 році приймала XXII літні Олімпійські ігри.

Стало відомо, що в Грузії партія Саакашвілі формує рух проти зимової Олімпіади в Сочі. Експерти вважають, що це не принесе успіху, однак ця тема буде наполегливо розігруватися в ході передвиборної кампанії, яка закінчиться 27 жовтня президентськими виборами в Грузії.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«У першу чергу ми повинні нагадувати всьому світові, що Російська Федерація окупувала територію Грузії – Південну Осетію і Абхазію», – повідомив з цього приводу голова партії Каха Дзаганія.

За його словами, партія через соціальні мережі почала реєстрацію бажаючих «вийти на вулиці» із закликами бойкотувати Олімпіаду.

За матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: