fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Незалежна профспілка “Захист праці” розповіла про сформовану ситуацію в правоохоронних органах

 Сьогодні, 4 вересня 2013 року, в інформаційному агентстві УНІАН пройшла прес -конференція Всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці» на тему: «Інкубатор перевертнів: медіа-моніторинг незаконних дій міліції в Україні в 2013 році». У рамках прес-конференції відбулася презентація фотоциклу під назвою «Катовані» Дмитра Купріяна, який присвячений жертвам міліцейських тортур.

 У сьогоднішній прес-конференції взяли участь: Олег Верник (голова Всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці»), Володимир Чемерис (правозахисник, член правління інституту «Республіка»), Віталій Махінько (член Всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці»), Сергій Ільченко (публіцист) і Дмитро Купріян (фототодокументаліст, автор фотоциклу «Катовані»).

 Події, які відбуваються в Україні, показують, що потрібно, і найголовніше, вже давно пора щось змінювати в структурі правоохоронних органів, але зміни повинні бути глобальними, а не поверхневими. Олег Верник щодо цього сказав наступне: «Нам не потрібен «косметичний ремонт» у правоохоронних органах: заміна одного міністра внутрішніх справ на іншого нічим не допоможе». Олег Верник запевняє, що у жителів нашої країни, на жаль, склалася думка про те, що міліціонери не є захисниками, а навпаки – якоюсь загрозою.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Сергій Ільченко говорив про те, що ця проблема є в усіх пострадянських державах, і позбутися від цієї проблеми влада зможе лише тоді, коли почне прислухатися до думки жителів країни.

 Володимир Чемерис, висловлюючи свою думку з даного питання, сказав, що в Україні 60% від загальної кількості протестів носять соціальний характер. Продовжуючи, Володимир Чемерис сказав, що ситуація в Україні загострюється, і скоро можна буде спостерігати соціальний «вибух». Тільки тоді можна буде добитися якихось змін. «Я вважаю, що зміни можуть виникнути виключно в рамках соціальної революції», – сказав Чемерис.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Також учасники прес-конференції зазначили, що Україна отримала унікальну можливість: до початку Вільнюського саміту країна може продемонструвати сформовану ситуацію і домогтися змін.

Читайте також: