fbpx
Політика

Джуліана Ассанжа запросили в журі британського кінофестивалю

Організатори британського фестивалю незалежного кіно "Рейнденс", який буде проходити в Лондоні з 25 вересня до 6 жовтня, запросили Джуліана Ассанажа, засновника організації «Вікілікс», стати одним із членів журі.

Як повідомляється, кандидатура Ассанжа обрана виходячи з того впливу, який він надав на способи передачі і сприйняття інформації в сучасному світі. "Він тонкий політичний мислитель, радикальний демократ, сміливий дисидент цифрової епохи", – сказав про Ассанжа директор фестивалю "Рейнденс" Елліот Гроув.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Засновник «Вікілікс», що займається публікацією секретних документів, які опинилися в її розпорядженні в результаті витоків інформації, вже більше року переховується в посольстві Еквадору в Лондоні і не зможе особисто бути присутнім на переглядах в кінотеатрах, тому фільми, які беруть участь у фестивалі, будуть передаватися йому на дисках.

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

Фестиваль "Рейнденс" проводиться в Лондоні щорічно починаючи з 1992 року. Цього року в ньому збираються брати участь більше 150 повно – і короткометражних фільмів. Поза конкурсною програмою буде показана документальна картина "Медіастан", продюсером якої виступив Ассанж.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: