fbpx
Економіка

У Росії ударними темпами зводяться фінансові піраміди

В останні роки в Росії ударними темпами зводяться фінансові піраміди, майже так само, як у 90 -ті, коли люди були готові жертвувати шахраям гроші. За даними Слідчого Комітету, зараз в Росії налічується близько 20 тисяч фінансових пірамід, а поліція завалена десятками тисяч заяв від потерпілих.

Найгірше те, що за російським законодавством, якщо творець піраміди не заявляє сам, що це фінансова піраміда, то його нема за що притягувати.

"У нас з’явився в країні новий тип фінансових пірамід – коли людей не обманюють, в оману не вводять, – говорить член комітету Держдуми РФ з цивільного, кримінального, арбітражного і процесуального законодавства Рафаель Марданшін. – Тобто, пояснюють: прибуток не за рахунок інвестицій у перспективні проекти, а за рахунок грошей нових вкладників. Далі – думайте самі".

Найдивніше, що люди так нічому не навчилися і продовжують нести шахраям свої гроші. Так, в країні з’явилася нова піраміда – QNET, діяльність якої заборонена вже в Індонезії, Ірані, Саудівській Аравії і Канаді. Вже поліція зафіксувала такі випадки, коли люди продають квартири і всі гроші вкладають у піраміду QNET з надією незабаром отримати величезне багатство, все втрачають і повернути їм не допоможе ніхто.

Законодавці обіцяють вже цієї осені виправити становище – у Держдумі збираються розглянути законопроект, згідно з яким буде введено кримінальну відповідальність за створення фінансової піраміди.

У Росії ударними темпами зводяться фінансові піраміди (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: