fbpx
Політика

У Верховній Раді може з’явитися нова фракція – експерт

Звичний поділ Верховної Ради на опозицію і владу стає все менш помітним, зате зараз з’являється новий розділ: на тих, хто за Угоду про асоціацію з ЄС, і тих, хто проти його підписання. Тому в такій ситуації провладна Партія регіонів буде шукати можливості підстрахуватися на той випадок, якщо комуністи вирішать не голосувати разом з президентською партією. Про це розповів політичний експерт Вадим Карасьов.

Вадим Карасьов запевняє, що виходом з положення, в парламенті може стати створення «буферної» фракції з депутатів – мажоритарників.

«Я не виключаю, що може бути створена буферна фракція мажоритарників між владою і опозицією», – зазначив експерт.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За його словами це дозволить «підтягнути резерв мажоритарників» на той випадок, коли голосів провладної більшості буде не вистачати для прийняття тих чи інших законопроектів. Тому, вважає Карасьов, ця сесія парламенту буде цікавою.

У тому випадку, якщо буде задіяна ідея зі створенням нової фракції, то не обійдеться без змін у регламенті Ради. До потенційних членів «нової фракції» Вадим Карасьов приписав незалежних мажоритарників, а також «тушок» з опозиції і тих депутатів, які зараз входять до провладної більшості.

На думку Карасьова, подібна фракція була б дуже впливовою і служила б своєрідним «рупором» в переговорах між опозицією і владою.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Це може бути і невелика фракція з 14-ти депутатів, але вона може бути досить впливовою і стане деяким буфером між владою і опозицією для того, щоб підстраховувати провладну більшість у тому випадку, якщо не буде вистачати голосів», – підкреслив експерт.

Це з урахуванням того, підсумував експерт, що в КПУ будуть працювати проти своїх партнерів, – провладної Партії регіонів, щоб зірвати європейський курс чинного президента і влади.

За матеріалами: УНН

Читайте також: