fbpx
Україна

Погода в Україні. Потепління в країні очікується з 5-6 вересня

  З 5-6 вересня на території України очікується потепління. Такий прогноз озвучила синоптик Opogode.ua Наталка Діденко.

Різке похолодання, що спостерігається в Україні на початку вересня – "абсолютно нормальний, природний процес". "Наприкінці серпня і на початку вересня атмосферні процеси завжди перебудовуються на осінні, тому починається атмосферна активізація – частіше приходять циклони, з північного заходу Європи приходить холод", – підкреслила пані Діденко.

Як розповіла Наталка, похолодання, свідками якого стали українці, не триватиме довго. "Ще будуть періоди коливань температури і теплі періоди", – сказала вона.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

Протягом найближчих днів – з 3 до 5 вересня – синоптик прогнозує "вплив циклону і холодного повітря" , але вже з 5-6 вересня очікується підвищення температури повітря, "опади підуть на схід". При цьому "при проясненнях температура підвищиться до позначки 20-23 градусів, а ночі будуть ще дуже холодними – близько 10-15 градусів" .

Синоптик додала, що найближчими днями значне потепління в Європі позначиться і на погоді в Україні . "У Європі зараз відновилася літня спека – в Іспанії, Італії і навіть Франції температура повітря досягає 33 градуси. Ці південні маси трохи вплинуть і на нас", – пообіцяла експерт.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Відповідаючи на запитання, коли очікувати серйозного похолодання, Наталка сказала: "За статистикою перші заморозки починаються в другій половині вересня". У найближчі дні заморозки в Україні не прогнозуються, – додала вона.

За матеріалами: opogode.ua  

Читайте також: