fbpx
Новини світу

Сулейман Керімов оголошений у міжнародний розшук – МВС Білорусі

  Рішення про оголошення акціонера "Уралкалія" Сулеймана Керімова в міжнародний розшук Інтерпол прийняв протягом доби, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" у вівторок начальник управління інформації і громадських зв’язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

"Менше доби знадобилося на те, щоб Інтерпол прийняв рішення про оголошення Керімова в міжнародний розшук за запитом міжнародних правоохоронних органів", – зазначив представник МВС.

"Вчора був спрямований цей запит, і вчора було отримано підтвердження Інтерполу про те, що Керімов включений до міжнародної бази щодо розшуку осіб Інтерполом", – повідомив К.Шалькевич.

У понеділок Слідчий комітет Білорусі повідомив, що С. Керімов є обвинувачуваним по вже розслідуваній кримінальній справі щодо посадових осіб ЗАТ "БКК" . Винесені постанови про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і оголошення його в розшук, зокрема, по лінії Інтерполу. Дії С. Керімова кваліфіковані слідством як організація зловживання владою і службовими повноваженнями (п.4 ст.16 та ч.3 ст.424 Кримінального кодексу Республіки Білорусь). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна, заявили в СК Білорусі.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Між тим, адвокат Анатолій Кучерена заявляв, що його підзахисний С. Керімов утримається від поїздок за кордон, якщо буде оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. "Інтерпол не з’ясовує справжність або обгрунтованість оголошення тієї чи іншої особи в розшук. Він зобов’язаний виконувати доручення слідчих органів країни – члена міжнародної поліцейської організації", – сказав А. Кучерена.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Саме тому, за його словами, у разі оголошення в міжнародний розшук С. Керімов відмовиться від виїзду за кордон з тим, щоб уникнути арешту.

Адвокат назвав ситуацію з розслідуванням справи абсурдною. "Це повний абсурд. Я навіть не знаю, як вести захист, від кого захищатися. З ким мені спілкуватися, як – через прес-службу Слідчого комітету Білорусі?"- дивується А. Кучерена.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: