Російський депутат Бурматов наполягає на тому, що його кандидатська дисертація – не плагіат

Депутат Держдуми Володимир Бурматов, чия кандидатська дисертація визнана співробітниками Російської державної бібліотеки плагіатом, заявив, що керівництво РДБ «змусили зробити заяву про великий обсяг запозичень». Це пов’язано з тим, що народний обранець проводить антикорупційні розслідування, в яких фігурують і представники Міністерства освіти та науки, тому його хочуть якомога швидше «нейтралізувати», впевнений депутат.

Нагадаємо, експерти Російської державної бібліотеки виявили у кандидатській дисертації Бураматова 61 % запозичень без вказівок на джерело матеріалу. Фахівці не виключають, що і останні 39 % – неоригінальна робота нардепа, так як система «Антиплагіат» розпізнає тільки стовідсоткові запозичення, і досить переставити слова місцями, система відразу вважає текст унікальним.

Related Post

"Я думаю, що керівництву Російської державної бібліотеки зараз просто викрутили руки, раз вони зробили такі заяви. Це спроба чергового шантажу, тому що найближчим часом я оприлюдню чергові підсумки антикорупційних розслідувань, в яких фігурують керівники Міністерства освіти", – заявив Бурматов.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment